چهارشنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۶

افزايش بودجه ديني


سقوط اخلاق و تشديد بحران هاي اجتماعي

حكومت ديني زير نام مردمسالاري ديني خواه در قامت نظام ولايي يا رياست جمهوريِ بي تدبير، همه ساله به افزايش بودجه هاي امور ديني مي پردازد. اين بودجه ها شامل افزايش بودجه ساخت و ساز مساجد، اماكن مذهبي، امامزاده هاي نورسيده و كلاسهاي آموزش ديني و قرآني  تا بودجه تربيت آخوند و مدرس ديني و علوم تربيتي/ديني، نشر ميليوني  كتب ديني براي سنين مختلف و برگزاري سمينار و كنفرانس هاي ملي و بين مللي ديني و.. مي شود.  اين احصا، منهاي ميلياردها بودجه ملي كشوري است كه صرف نيروهاي امنيتي و بسيج و پروژه صدور دين و پشتيباني شيعيان در منطقه خاورميانه مي گردد كه از هرگونه نظارتي در مجلس و مردم نيز بدور است.

چهار دهه افزايش مستمر بودجه هاي ديني، دستاوردهايي معكوس و آسيب زا داشته است كه برخي از مهمترين اين پيامدها عبارتند از:

افزايش دروغ و فريبكاري اجتماعي در بين اقشار مختلف مردم بدلايل سياسي، اقتصادي و اجتماعي براي تامين نيازهاي نخستين آنان و فرار از مجازات اجتماعي،

افزايش پنهانكاري، دوچهرگي، كلاهبرداري در جامعه بدليل ايجاد جامعه آشكار/رسمي و پنهان/درسايه از طريق سلطه سياسي و ايدئولوژيك حكومت،

افزايش سرقت، جنايت، قتل، نزاع هاي خياباني و خشونت در جامعه بدلايل متعدد نابرابري اجتماعي، فساد اداري و سياسي و بحرانهاي اجتماعي،

كاهش اعتماد اجتماعي اقشار اجتماعي مختلف به يكديگر، شكاف بيشتر بين حكومت ديني و مردم، شكاف طبقاتي و فقر سرمايه اجتماعي در اين ميان،

افزايش روند رو به رشد دين گريزي و ضديت با دين و باورهاي ديني در بين اقشار اجتماعي مختلف بويژه افزايش تضادهاي مردم و حكومت ديني،

افزايش فساد مالي در بدنه حكومت ديني، وابستگان نسبي و سببي سران حكومتي ودولتي در مردمسالاري ديني و چشم پوشي نظام قضايي در تعقيب و مجازات جرايم و جنايات حكومتي،

افزايش اعتياد، تن فروشي اجباري زنان ناشي از فقر و ناامني (سوء استفاده جنسي از كودكان در كلاسهاي ديني و قرآني)، افزايش حاشيه نشيني و فقر قريب دو/سوم  و گرسنگي يك سوم مردم، افزايش كودكان و زنان خياباني و كار، استثمار و شكاف طبقاتي بيش از پيش بين دهك هاي اقشار اجتماعي مختلف و ثروت اندوزي هاي افسانه اي قشر كوچكي ناشي از فساد و سوء استقاده از فقدان نظارت و پايش توسط مديريت فاسد حكومتي.

و در نهايت دهها مسيله اجتماعي ديگر كه اقشار مختلف اجتماعي جامعه ايران را در بر گرفته است از جمله پيامدهايي است كه مي توان بعنوان آفت هاي يك حكومت ديني، غيردمكرات، با ساختار سرمايه داري واسطه گر و سركوبگر دانست كه با فريب افزايش ١٠٠ درصدي بودجه هاي ديني، ريشه باورهاي ديني و ايماني ملتي را به بازي گرفته و بباد نيستي مي دهد.


علي طايفی

سه‌شنبه، تیر ۰۶، ۱۳۹۶

دمکراسی تنها سیستم جلوگیرنده فساد

دمکراسی از نان شب هم واجب تر است.چرا که بدون دمکراسی میلیاردها دلار، اختلاس میشود. و کسی هم پاسخگو نیست. در آمریکا، انگلستان و اسرائیل، یک رئیس‌جمهور ، چهار وزیر استعفا و یک نخست وزیر زندانی شدند

.ریچارد نیکسون یکی از بزرگترین روسای جمهور آمریکا، هیچ اختلاسی نداشت، اما با شنود مذاکرات حزب دمکرات، به اتهام  قانون شکنی ناچار به استعفا شد. 
خانم مومولان وزیر پر قدرت ایرلند شمالی در دولت کارگری تونی بلر و جانشین بل قوه رهبری حزب کارگر و مقام نخست‌وزیری انگلستان، هیچ اختلاسی نکرده بود، تنها ۱۰۰هزار پوند وام برای خرید خانه از بانک دریافت کرده بود. و مانند هر شهروند عادی ماهانه اقساط آن را پرداخت می کرد.
بر طبق قوانین انگلستان نخست وزیر، وزرا و وکلا هرگاه وامی از بانک دریافت می‌کنند، میبایستی به پارلمان یعنی نمایندگان مردم اطلاع دهند، خانم وزیر تنها اتهامش عدم اطلاع رسانی به مجلس برای یک وام بانکی قانونی بود.
بعد از اطلاع دولت، مجلس و مردم، خانم وزیر ناچار به استعفا از وزارت و بعد از پایان زمان وکالت دیگر نامزد انتخابات مجلس نشد. و از دنیای سیاست خداحافظی کرد.
سه وزیر دیگر تونی بلر به اتهام سواستفاده از وسیله نقلیه دولتی ناچار به استعفا و پرداخت جریمه به مقدار ۳۵میلیون تومان به پول ایرانی شدند.
راننده های این سه وزیر بعد از رساندن ایشان به محل کار، فرزندان ایشان را به مدرسه میبردند. این کار به مدت یکسال ادامه داشته، هر وزیر ناچار به پرداخت ۱۲میلیون تومان برابر با کرایه یکساله سرویس مدارس شد.
آقای المرت نخست وزیر پیشین اسرائیل هیچ اختلاسی از بودجه عمومی کشور نکرده‌ بود. اما بجرم دریافت رشوه در زمان شهرداری اورشلیم به حبس محکوم شد. دمکراسی تنها سیستم حکومتی است که عدالت را در باره مقامات درجه اول و مردم عادی یکسان اجرا میکند. البته مقامات از مردم عادی بسیار سختر  تنبیه، جریمه و زندانی میشوند.

"فاجعه ملی"

فاجعه ای ملی که از آن سخن‌گفته نمی شود/ این آمارها را حتما بخوانید!

۱. مرداد ۱۳۴۴ نتایج بررسی مهاجرت که توسط سازمان ملل انجام شده بود، ایران را از لحاظ مهاجرت اتباع به کشورهای دیگر در ردیف پنج کشور آخر جدول نشان می‌داد (نزدیک به صفر(.

۲. این بررسی ده سال بعد در سال ۱۳۵۴ نیز مجددا انتشار یافت که تغییری در رتبه ایران نشان نمی‌داد و مهاجرت ایرانیان نزدیک به صفر بوده است.


۳. از این آمار‌ها چنین برمی آید که ایرانیان تمایلی به مهاجرت به کشورهای دیگر نداشتند.

۴. اما این ارقام به شکل ناباورانه‌ای تغییر کرده است. ایران دیگر در رتبه انتهای جدول نیست و برعکس به صدر جدول رسیده است. ایرانیان سومین مردمان در جهان هستند که به دنبال مهاجرت هستند.

۵. در بین اتباع کشورهای مختلف، ایرانی‌ها بیشتر متقاضی برای مهاجرت به استرالیا را دارند که سالانه د‌ها نفر نیز جان خود را در این راه از دست می‌دهند.

۶. شمار جمعیت ایران ۲ برابر شده، اما میزان مهاجران ایرانی به عدد نزدیک به ۷ میلیون نفر یعنی ۱۴۰ برابر رسیده است.

۷. در این بین حجم خروج نخبگان از کشور نیز قابل تامل است. طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، ایران از نظر فرار مغز‌ها در بین ۹۱ کشور جهان مقام اول را از آن خود کرده ‌است.

۸. سالانه تا ۱۸۰ هزار نفر با تحصیلات عالیه از ایران مهاجرت می‌کنند.

۹. بنیاد ملی نخبگان ایران اعلام کرد، ۳۰۸ نفر از دارندگان مدال المپیاد و ۳۵۰ نفر از برترین‌های آزمون سراسری از سال ۸۲ تا ۸۶ به خارج مهاجرت کرده‌اند.

۱۰. همچنین هفته نامه سازمان مدیریت و برنامه ریزی نوشت است، ۹۰ نفر از ۱۲۵ دانش آموزی که در سه سال گذشته در المپیادهای جهانی رتبه کسب کرده‌اند، هم اکنون در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند.

۱۱. طبق آمار صندوق بین‌المللی پول هم اکنون بیش از ۲۵۰ هزار مهندس و پزشک ایرانی در آمریکا هستند. طبق آمار رسمی اداره گذرنامه، در سال ۸۷ روزانه ۱۵ کار‌شناس ارشد، ۴ دکترا و سالانه ۵۴۷۵ نفر لیسانس از کشور مهاجرت کردند.

۱۲. در سال ۱۳۹۱ حدود ۱۵۰ هزار دانشجو تقاضای خروج از کشور را کرده‌اند که بیشترشان دانشجوی دوره دکترا بودند. همچنین ۶۴ درصد دانش‌آموزان ایرانی مدال‌آور المپیاد طی ۱۴ سال گذشته از ایران مهاجرت کرده‌اند.

۱۳. حمید گورایی رئیس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی نیز هشدار داد که دانشمندان رشته سلول‌های بنیادین ایران هر روز بیشتر از گذشته جذب دیگر نقاط جهان می‌شوند.

۱۴. عباس میلانی مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا می‌گوید، فرار مغز‌ها در چند سال اخیر ۳۰۰ برابر جنگ ایران و عراق به اقتصاد ایران صدمه زده است.


۱۵. این‌ها در حالی است که در کشور تقریبا کلامی درباره این "فاجعه ملی" سخن گفته نمی‌شود/مهدی رباطی

دوشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۹۶

Egyptian leader laughs at hijab law in 1958





Egyptian leader Gamal Abdel Nasser laughing at the Muslim Brotherhood in 1958 for suggesting that women should be required to wear the hijab and that Islamic law should be enforced across the country.

این کلیپ با زیر نویس فارسی نیز تهیه شده و در اینستاگرام خانم مسیح علی نژاد مشاهده شده ولی متاسفاه لینک آن در دسترس نبود.

پنجشنبه، خرداد ۲۵، ۱۳۹۶

برسی ابعاد ماه رمضان و روزه داری

توجه: یک مقاله دیگر در پائین مقاله زیر اضافه شده

برسی ابعاد ماه رمضان و روزه داری
اگر کسی در ماه مبارک رمضان بدون عذر شرعی و از روی عمد در ملاء عام روزه خواری کند، در صورتی که نزد حاکم شرع ثابت شود، در مرتبه اول و دوم او را مجازات می کند. اگر باز هم به بی حرمتی نسبت به ماه رمضان ادامه دهد، در مرتبه سوم یا در مرتبه چهارم با اختلافی که در بین فقها وجود دارد اعدام می شود.( العروة الوثقى (سید یزدی)، ج‏ دوم ص ۱۶۷)
روزه خوردنش حرام است و قضا و کفاره و مجازات دنیوی و اخروی دارد ایا جمله معروف لااکراه فی الدین که در سوره بقره ذکر شده است دچار خدشه و تناقض نمیشود ؟!
حبس و شلاق مجازات روزه خواری در ملأعام
در قانون مجازات اسلامی به صراحت در رابطه با جرم روزه‌خواری صحبت نشده است، اما در ماده ۶۳۸ این قانون آمده است که تظاهر به هر عمل حرامی در انظار عمومی، جرم است و دادگاه‌ها نیز براساس این ماده قانونی، حکم افراد مرتکب را صادر می‌کنند. براساس قانون مجازات اسلامی، هر کس علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید به حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد .
روزه چیست ؟
بخشی از کردارهای دینی در برخی ادیان، مذاهب و مکاتب مانند اسلام، مسیحیت، یهودیت، بودیسم و بهائیت و جز آن‌ها است. به معنای پرهیز از خوردن و یا آشامیدن از آداب مذهبی است که برای معتقدین به عنوان وسیله‌ای برای تقرب به خداوند، آمادگی برای مراسم مذهبی، پالایش بدن در راستای درک امور معنوی و در نتیجه جایگاه نیازهای معنوی را اعتلا بخشیده و خواسته‌های مادی را کوتاه می‌نمایند. افزایش اراده و کف نفس و نیز ایجاد حسّ شفقت نسبت به نیازمندان از ارزش‌های روزه به شمار می‌آیند. اما اشکال روزه داری در این ادیان بسیار متفاوت از یکدیگر است که ما نوع اسلامی ان را مدنظر داریم .
تاثیر روزه بر سلامت بدن
۹۸ درصد بدن ما را اب تشکیل داده و تاثیرات مثبت روزه داری که از جانب پژوهش گران صورت میگیرد معمولا با این پیش شرط است که اب برای بدن محدود نشود .
طبق پژوهش گروهی از متخصصان قلب در بیمارستان آمریکایی دوبی روزه ماه رمضان تاثیر مثبت بر شاخص لیپید میگذارد و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. به گفته این گروه، LDL (چربی بد) به اندازه بالایی کاهش یافته و HDL (چربی خوب) افزایش می‌یابد. علاوه بر این طبق این پژوهش، روزه ماه رمضان کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
طبق تحقیقات محققان انستیتوی قلب مرکز پزشکی اینترمونتین، روزه (به معنی محدودکردن کالری و محدود نکردن آب) دقت شود « محدود نکردن اب» سبب کاهش ابتلا به بیماری شریان‌های کرونری و دیابت می‌شود، و در تولید هورمون رشد نیز تأثیر دارد. این هورمون از عضلات حفاظت و تعادل متابولیسمی را حفظ می‌کند، پاسخی که با روزه تحریک و تسریع می‌شود. پروفسور بنجامین هورن مدیر این گروه تحقیقاتی معتقد است روزه‌گرفتن می‌تواند روزی به عنوان راه حلی برای پیشگیری از بیماری شریان‌های کرونری و دیابت تجویز شود . 
(این نوع روزه داری در اسلام کاربردی ندارد و از فواید روزه داری اسلامی محسوب نمیشود)

گلوکز منبع اصلی تامین انرژی بدن است و برای سلامت مغز حیاتی است. هنگامی که بدن بیش از ۴ تا ۸ ساعت از دریافت گلوکز منع شود بدن به جای گلوکز از کبد ماده گلیکوژن که حالت ذخیره‌ای گلوکز است را استفاده می‌کند. در این وضعیت بدن بخشی از پروتین خود را نیز برای جبران کمبود سوخت مصرف می‌کند. این حالت تا حداکثر ۱۲ ساعت می‌تواند ادامه داشته باشد. پس از آن بدن از گلیکوژن موجود در عضلات استفاده می‌کند و تا چند روز از این منبع به دوام خود ادامه می‌دهد. اگر همچنان گلوکزی به بدن نرسد بدن در این هنگام به سوزاندن چربی‌های بدن روی می‌آورد. بدن چربی‌ها را به کتن تبدیل می‌کند و کتن به عنوان سوخت مغز تا رسیدن گلوکز استفاده می‌شود.
اثرات سوء روزه داری
نیاشامیدن آب به مدت طولانی باعث خشکی دهان، تشنگی مفرط، سردرد، خستگی، سرگیجه، کاهش ادرار و غلیظتر شدن آن، ضعف ماهیچه، کاهش انعطاف پذیری پوست، گودی چشم، کاهش عرق، افزایش ضربان قلب، کاهش فشار خون، هذیان گویی، کاهش سطح هوشیاری، یبوست و سنگ کلیه می شود.
از عوارض روزه اسلامی ضعف و افت فشار خون است و علائم آن افزایش تعریق، ضعف، خستگی، کم شدن انرژی، سرگیجه به‌ویژه هنگام برخاستن، ظاهر رنگ پریده و احساس افتادن است که این علائم بیشتر هنگام بعد از ظهر اتفاق می‌افتد.
روزه موجب دفع بیشتر نسبت به حالت طبیعی هماتوکریت، کراتینین، سروم آلبومین، سروم اوره می‌شود، همچنین توانایی شناختی در طول زمان روزه کاهش یافته سردرد و بدخلقی نیز افزایش می‌یابد گروهی از محققان کمبود خواب که به خاطر سحری رخ می‌دهد را بی‌تاثیر نمی‌دانند. همچنین میزان مراجعه به اورژانس در ماه رمضان به طرز قابل ملاحظه‌ای میان مسلمانان افزایش می‌یابد.
همچنین پژوهشی در الجزایر اشاره می‌کند که در روزهای عادی سال مردم در یک وعده مقادیر زیادی گوشت که کلسترین زیادی دارد ولی سبزیجات اندکی می‌خورند. این وضعیت در در ماه رمضان به بشترین حد خود می‌رسد، مردم برای بیش از ده ساعت در طول روز نمی‌خورند و نمی‌آشامند، و در بعد از ظهر بعد اش تا آن جا که بتوانند می‌خورند و می‌آشامند، و این منجر به غلیظ شدن صفرا می‌شود و محتملاً میزان ابتلا به سنگ کیسه صفرا افزایش می‌یابد.
پژوهش‌ها نشان می‌دهد که میزان سروم کلسترول، تیروکسین و اسید اوره در خون به طرز قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد .

روزه در برخی از بیمارانی که دوز بیش از حدی از استامینوفن را مصرف می‌کنند می‌تواند موجب مسمومیت‌های استامینوفنی شود .
مصرف قرص‌های ضدبارداری برای تاخیر در عادت ماهانه در ماه رمضان، به دلیل کاهش مقدار آب موجود در خون فرد، می‌تواند باعث لخته شدن خون در مغز شود. علاوه بر روزه داری، نوشیدن آب کم و یا فعالیت زیاد که دفع بیشتر آب بدن را به همراه دارد، زمینه ساز خطر لخته شدن خون در مغز است.
روزه‌داری در روزهای تابستان به‌دلیل طولانی‌بودن روزها و گرمای هوا منجر به کاهش اهدای خون تا ۵۰٪ می‌شود .
اثرات سوء ماه رمضان بر اقتصاد اقشار اسیب پذیر
بسیاری از اقشار مردم درامد شان حاصل کار روزانه و کسب حقوق روز مزد میباشد. به عبارت بهتر هر روز که فرد از کار کردن به هر دلیلی محروم ماند درامدش قطع میگردد. در ماه رمضان بازار کار به شدت دچار رخوت و رکود میشود و کارگران روز مزد و افرادی که کارشان مستلزم تحرک بازار است از در امد خود محروم میشوند و ان عده از انان که دچار خانه استیجاری، اقساط بانکی و هزینه های جاری زندگی هستند با مشکلات زیادی برای پرداخت هزینه ها مواجه میشوند .
در این ماه افرادی که شغلشان از فروش خوراکی جات تامین میشود نظیر ساندویچ فروش ها فعالیت شان غیر مجاز میشود و با فعالیت غیرمجاز اغذیه فروشی ها به طور جدی برخورد می شود و قانون این مسئله را که شخص اجاره مغازه و اجاره خانه و هزینه های زندگی خود را در این ماه چگونه تامین کند مورد اهمیت قرار نمیدهد و برای رضایت خداوند و روزه داران مغازه او را پلمپ میکند!
روزه داری مورد انتقاد شاعرانی چون سعدی نیز بوده است :
کسی را بود روزه داشت
که درمانده را دهد نان و چاشت
وگرنه چه حاجت که زحمت بری
زخود بازگیری و هم خود خوری


گذری بر شکل گیری روزه داری در اسلام
آنچه در بیشتر منابع اسلامی دیده می‌شود این است که روزه داری در سال دوم هجرت با نزول آیه ۱۸۳ سوره بقره به مسلمانان ابلاغ شده است. 
برخی نیز زمان آن را در سال اول هجری می‌دانند.
برخی نیز بدون این‌که اشاره‌ای به تاریخ واجب شدن روزه داری بکنند، گفته‌اند: با نزول آیه ۱۸۳ سوره بقره، روزه بر مسلمانان واجب شد.

اما روزه داری در ماه رمضان تا پیش از اسلام نیز در بین اعراب بادیه نشین رایج بوده است و شواهد تاریخی نشان از آن دارد که سنت روزه داری توسط اسلام پذیرفته شده است و اسلام خود ابداع کننده آن نیست.
تقویم قمری که اعراب از آن استفاده میکنند در واقع تقویم عبری است که ابداع کننده آن یهودیان هستند و آن را دویست سال پیش از اسلام ابداع کرده بودند و در جزیرة العرب هم مورد استفاده قرار می گرفت، با این تفاوت که اعراب پس از اسلام در این تقویم تغییراتی ایجاد کردند که این تغییرات باعث بهم ریختگی نظم آن و جابجایی ماه های سال شد و آن حذف ماه سیزدهم با نام " نسی" است.
هر سال قمری ۳۵۴ روز و ۸ ساعت و ۴۸ دقیقه است و از سال شمسی ۱۰ روز و ۲۱ ساعت و ۱۱ دقیقه کوتاه تر است.
تا پیش از اسلام سال‌های قمری را یک دوره ۱۹ ساله در نظر میگرفتند که برخی سالهای آن را کبیسه و سیزده ماهه قرار میدادند. در این دوره ۱۹ ساله سال سوم،ششم،هشتم، یازدهم، چهاردهم، هفدهم و نوزدهم، ۱۳ ماهه بودند.
این عمل باعث میشد ماه های قمری در جای خود ثابت بمانند، همانند ماه های شمسی که ثابت هستند و فروردین همواره اولین ماه بهار است و اسفند آخرین ماه زمستان.
در سال دهم هجری آیه ای نازل شد که این روش محاسبه تقویم را کار کفار دانسته و دستور داد که همه سالها بایستی فقط ۱۲ ماه داشته باشند. آیات ۳۶ و ۳۷ سوره توبه:
إِنَّ عِدَّةَ الشهُورِ عِندَ اللَّهِ اثْنَا عَشرَ شهْراً في كتَبِ اللَّهِ يَوْمَ خَلَقَ السمَوَتِ وَ الأَرْض مِنهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌذَلِك الدِّينُ الْقَيِّمُفَلا تَظلِمُوا فِيهِنَّ أَنفُسكمْوَ قَتِلُوا الْمُشرِكينَ كافَّةً كمَا يُقَتِلُونَكُمْ كافَّةًوَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ‏(۳۶) إِنَّمَا النَّسي‏ءُ زِيَادَةٌ في الْكفْرِيُضلُّ بِهِ الَّذِينَ كَفَرُوا يحِلُّونَهُ عَاماً وَ يحَرِّمُونَهُ عَاماً لِّيُوَاطِئُوا عِدَّةَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ فَيُحِلُّوا مَا حَرَّمَ اللَّهُزُيِّنَ لَهُمْ سوءُ أَعْمَلِهِمْوَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكفِرِينَ‏(۳۷)
ترجمه آيات: بدرستي كه عدد ماهها نزد خدا دوازده ماه است ، در همان روزي كه آسمانها و زمين را آفريد در كتاب او چنين بوده ، از اين دوازده ماه چهار ماه حرام است ، و اين است آن دين قويم ، پس در آن چهار ماه به يكديگر ظلم مكنيد ، و با همه مشركين كارزار كنيد همانطور كه ايشان با همه شما سر جنگ دارند و بدانيد كه خدا با پرهيزكاران است ( ۳۶) .
نسي‏ء گناهي است علاوه بر كفر ، و كساني كه كافر شدند بوسيله آن گمراه مي‏شوند ، يكسال آن ماهها را حرام مي‏كنند و يكسال را حلال ، تا با عده ماههائي كه خدا حرام كرده مطابق شود ، پس ( اين عمل باعث مي‏شود كه ) حلال كنند چيزي را كه خدا حرام كرده ، ( آري ) اعمال بدشان در نظرشان جلوه كرده و خداوند مردمان كافر را هدايت نمي‏كند ( ۳۷) .
در توجیه این عمل مفسران قرآنی بیان داشته اند که اعراب با استفاده از ماه نسی ماه های حرام را جا به جا میکردند و اسلام به این علت با آن مخالفت داشت. اعراب در طی سال ۴ ماه را به عنوان ماه حرام مشخص کرده بودند که در آن نمیجنگیدند. ذی القعده، ذی الحجه، محرم و رجب.
مسلمانان مدعی شدند وجود ماه سیزدهم باعث میشود زمان دقیق روزهای حرام سال به درستی مشخص نباشد و حرام و حلال خدا به درستی رعایت نشود، در صورتیکه تقویم قمری یهودی حساب دقیق ماه ها را حفظ میکرد.
اما حقیقت این است که اعراب با این عمل بدنبال خارج شدن از سلطه تقویم یهودی بودند همانطور که قبله را از بیت المقدس به مکه تغییر دادند و در واقع با دلایل سیاسی این اتفاق رقم خورده است.
دیگر تغییری که مسلمانان در تقویم قمری عبری ایجاد کردند جابجایی ماه های اول سال بود. در تقویم قمری عبری ربیع‌الاول به عنوان ماه اول سال در نظر گرفته شده و ربیع الثانی دومین ماه است که مطابق با فروردین و اردیبهشت در تقویم شمسی است.
آنچنان که عباس اقبال آشتیانی در کتاب تاریخ ایران پس از اسلام در صفحه ۳۲۴ آورده است، در دوره خلافت عمر بن خطاب به توصیه علی بن ابی طالب ماه محرم به عنوان اولین ماه سال برگزیده شد و پس از آن صفر که تا به امروز نیز تقویم قمری بدین صورت است.
حالا اگر تقویم قمری عبری را با تقویم شمسی مطابق کنیم و به برخی از معانی این ماه ها توجه کنیم درمیابیم چرا اعراب پیش از اسلام ماه رمضان را به گرسنگی و ریاضت میگذراندند.
ربیع‌الاول ( بهار اول)= فروردین
ربیع الثانی (بهار دوم) = اردیبهشت
جمادی الاول= خرداد
جمادی‌الثانی 
(جمادی به معنای سخت شدن زمین اشاره دارد که مفهوم آن سفت شدن زمین بخاطر کاهش بارش است)= تیر

رجب( واژه ای عبری به معنای خورشید، گرما، تابستان) = مرداد
شعبان = شهریور
رمضان (واژه ای عبری به معنای سوزان، گرمای شدید) = مهر
شوال(ماه هشتم سامی به مفهوم کاهش گرما) = آبان
ذیقعده = اذر
ذیحجه ( ماه مناسک حج، به دلیل خنک شدن هوا) =دی
محرم= بهمن
صفر=اسفند
به این ترتیب درمیابیم ماه های اول سال قمری عبری مصادف با بهار بوده و بارش زمستانی و بهاری باعث رونق کشاورزی و دامداری و سرسبزی جلگه ها و وفور غذا برای قبایل بوده است. هر چه ماه ها جلوتر می آمدند هوای این منطقه رو به گرمای شدید میرود تا جایی که خشکی و گرمای هوا باعث می‌شده است محصولات کشاورزی و دامداری کم شود و قبایل از آذوقه و ذخایر پیش از اغاز ماه های گرم و سوزان استفاده کنند.وقتی که به ماه رمضان میرسیدند ذخایر و آذوقه غذایی به شدت کاهش یافته بود و چاره ای جز جیره بندی آن نداشتند تا این ماه را از سر بگذرانند. آنها با روزه داری نظمی در این جیره بندی خود حاصل میکردند و خوردن و آشامیدن را محدود به ساعاتی از شبانه روز میکردند. 
پس از ظهور اسلام، مسلمانان بر این سنت به عنوان بخشی از مناسک مذهبی نگریستند و به آن رنگ و بوی مذهبی دادند.سنتی که تا به امروز باقیمانده است.

رضا ادبیان

مقاله دوم در باره روزه
 
روزه نه تنها برای بدن مفید نیست بلکه بسیار مضر است

روزه و مرگ سلولهای مغز:
زمانی که بدنی گرسنه میماند، ابتدا به پلی ساکاریدی بنام گلیکوژن در کبد دست مییازد اما میزان گلیکوژن در کبد به آنقدر نیست که پاسخگوی چند ساعت گرسنگی را بدهد.
پس بدن شروع به استفاده از چربیها میپردازد و چربیهای ذخیره شده را به نوعی کتون (cetone) تبدیل میکند. ( بوی بدی که از دهان روزه دار میآید، از همین کتون است)
بیشتر سلولهای بدن این کتون را بعنوان ماده مغذی بکار میبرند.
بغیر از مغز!
بلی
مغز فقط از گلوکز برای تهیه انرژی جهت فعالیتهای خود بهره میبرد.
گاهی اسلامگراها در باره تعداد سلولهایی سخن میگویند که در اثر استفاده از الکل از بین میرود.
آیا تا بحال کسی تحقیقی در باره میزان مرگ سلولهای مغزی که در یک رمضان از کف مسلمانان میرود، تحقیق کرده است؟
و نکته ای از این اسف بارتر:
دختر بچه ای را در نظر بگیرید که علیرغم سن رشد خود و فعالیت بیشتر بدنی از بزرگسالان، مجبور است 16 ساعت گرسنگی بکشد؛
چه بلایی بر سر مغز او میآید؟
آیا کسی تحقیق کرده است؟
دستگاه گوارش انسان دارای هورمونهای بخصوصی است که بشکل سیستم پیچیده و بسیار دقیقی دستورات لازمه را برای کل بدن صادر میکند.
وقتی بدنی گرسنه میماند، بدن خود را به حالت شبیه کشوری (البته با مدیریت خردمندانه) در معرض قحطی میبیند. به همه سلولهای بدن دستور میرسد که کمتر مصرف کنند، میزان انتقال مواد مغذی به سلولها هم کاهش مییابد.
یعنی متابولیسم بدن کند میگردد.
حالا تصور کنید که معده فردی با خوردن سحری تا خرخره پر شود.
دستور هورمونها بر متابولیسم چه خواهد بود؟
بعد این بدن بدبخت 16 ساعت گرسنگی بکشد و سپس سر افطار تا خرخره پر شود.
رسماً هورمونها به حالتی مانند دیوانگی خواهند رسید.
نهایتاً در آخر چند روز متابولیسم بدن فلج میشود.
در طب بهترین نوع غذا خوردن اینست که “بمقدار کم” و به “فواصل کم” خورده شود.
هر کس خلاف این مسئله را بگوید یا از متابولیسم بدن زنده خبر ندارد یا انگیزه های دیگری دارد.
تصفیه خون و پاکسازی بدن و… حرف های نادرستی ست که پایه ی علمی ندارد و یا از جانب پزشکان بی مسئولیتی گفته میشود که به مصلحت را به حقیقت می فروشند.
در کنار آن ما به بعضی از مواد برای کارکرد صحیح بدن خود نیاز داریم: مثلاً به اسیدهای چرب اشباع نشده، به مقداری کلسترول، بعضی از اسیدهای آمینه، برخی از ویتامینها و مینرال ها که به عنوان کاتالیزور فرآیندهای متابولیسم بکار میآیند.
و…
از این روست که آدمی نیاز به خوردن غذاهای متنوع دارد تا بتواند این موادی را که کبد خود قادر به تهیه آنان نیست را تهیه کند.
حالا نگاهی به منوی سحری و افطاری ملت بیاندازیم.
بعضیها که لطف میکنند و سحری هم میل نمیکنند…
نتیجه:
موجود باد کرده و پف آلود
تنی چون پنبه، بی شکل
و ضعیف!
زخم معده و زخم دوازدهه (اثنی العشر):
از هورمون های گوارشی گفتم.
یکی از کارهای قسمتی از این هورمونها، تنظیم میزان ترشح اسید معده، همچنین باز و بسته کردن دروازه خروجی معده است.
این هورمونها را دیوانه کردیم
چه اتفاقی میافتد؟
میزان ترشح اسید معده از کنترل خارج میشود، مخاط دوازدهه حساس میگردد و دروازه خروجی معده گاهی محتویات اسیدی را بداخل دوازدهه میریزد.
نتیجه:
هفته اول رمضان، مراجعات نسبتاً کم است.
اما در هفته های بعدی استفراغهای جهنده خونی کف و دیوارهای سفید اورژانش را رنگین میکند.
آیا کسی از آمار دقیق آن مطلع است؟
نه
ما فقط میبینیم به اندازه هر قطره از آن استفراغها، خون میخوریم…
آغاز دیابت:
یکی از هورمونهایی که ستون فقرات تنظیم متابولیسم است، انسولین میباشد.
انسولین میزان قند خون را تنظیم میکند. اگر قند زیاد در دست و بال باشد، انسولین بداخل خون ترشح شده،میزان مصرف قند توسط سلولها را افزایش میدهد. از طرفی دیگر به کبد دستور میدهد که قند را گرفته و بچربی تبدیل سازد.
برعکس همین مسائل در هنگام گرسنگی پدید میآید.
حالا سی روز، به تواتر چند ساعت، تا خرخره بخوریم و بعد گرسنه بمانیم.
چه بلایی بر سر تنظیم انسولین میآید؟
برخی از لوزالمعده ها بشکلی در ساختن انسولین تنبلند (حالا بعلت ژنتیکی یا…)
تا بحال بشکل کجدار مریضی، میزان انسولین بدن را تأمین میکردند (این را هم در نظر داشته باشید که پیدا کردن screening چنین انسانهایی borderliners در جامعه هزینه “غیر عملی” دارد)
اما در برخورد با این فراز و نشیب های ناگهانی در ماه رمضان به ورشکستگی خواهند رسید.
آیا کسی خبر دارد که یک ماه رمضان چند بیمار دیابتی به جامعه هدیه میدهد؟
آیا عوارض نهایی دیابت را میدانید؟ (کوری، از دست دادن کلیه ها، التیام نیافتن زخمها، که حتی گاهی به قطع اندامها میانجامد و…)
آیا میدانید که هزینه یک بیمار دیابتی برای جامعه چقدر است؟
سنگ کیسه صفرا:
صفرا ماده ایست که برای هضم غذا از طرف کبد تولید و در کیسه ای به همین نام ذخیره میگردد.
وقتی که یکباره غذای چربی میخوریم، به این کیسه دستوری صادر میشود که محتویات خود را در داخل دوازدهه خالی کند.
البته بیشتر اوقات صفرا در درون کیسه میماند و ته نشین شده و تشکیل سنگهای ریز و درشتی را میدهد.
حالا باز تصور کنید که سر افطار، فرد روزه دار غذای چرب و نرمی را بعد از مدت مدیدی روزه داری خورد.
این سنگها راه میافتند و چون اغلب از ضخامت مجراها بزرگترند، در وسط آنان گیر میکنند.
فقط محض امتحان بروید و نگاهی به لیست عمل بخش جراحی عمومی در هفته های پایانی رمضان بیاندازید…
فقط همین را برایتان بگویم که درد سنگ صفرا (کولیت) یکی از وحشتناکترین دردهای روی جهان است که فرد از روی درد خود را از زمین به سقف و از این دیوار تا به آن دیوار میزند.
و وحشتناکترین:
پانکراتیت حاد :
بدن برای هضم پروتئینها از آنزیمهایی بسیار قوی استفاده میبرد. این آنزیمها بشکلی است که در خارج از دوازدهه بی اثرند اما زمانی که با صفرا مخلوط شدند، صفرا چون چاشنی عمل کرده و به آنان قدرت میبخشد.
عموماً مجرای این آنزیمهای لوزالمعده با صفرا جداگانه بوده اما هنگام نزدیک شدن به دوازدهه بهم ارتباط مییابند. این ورودی که میگویم بسیار ظریف و کوچک است.
حالا تصور بفرمائید که مخاط دوازدهه ملتهب باشد.
یا اینکه سنگی که از کیسه صفرا براه افتاده و اتفاقاً سر دوراهی ایندو مجرا گیر کند…
این آنزیمی قوی در جایی خارج از دوازدهه (دوازدهه دارای روکش مخاطی خاصی است که آن آنزیم بدان بی اثر است) به چاشنی خود میرسد…
بلی
حدستان درست است
بدن شروع به هضم کردن خود میکند!!
علیرغم پیشرفت طب هنوز هم شانس مرگ برای پانکراتیت حاد بسیار بالاست.
آیا کسی حق یا بهتر بگویم “جرأت” آمار گیری تعداد پانکراتیتهای حاد ماه رمضان را دارد؟
(توضیح دهم که از علل پانکراتیت حاد یکی fasting و دیگری مصرف بالای الکل است که عمداً در کتب پزشکی ایران، از مهمترین مورد چشم پوشی میگردد ولی به مورد دوم شدیداً اشاره میشود)
برگرفته از:گرانوم

سه‌شنبه، خرداد ۲۳، ۱۳۹۶

اجبار روزه

خرداد 1396
محمد جواد اکبرین
یادداشت‌های روزانه

مجازاتِ روزه‌خواران به دست روزه‌ داران
(به مناسبت خبر شلاق و جزای ۲۰روزه‌خوار در قزوین)

در بنای حقوقی، روزه‌خواری نه تنها در اسلام مجازات ندارد بلكه در قانون مجازات اسلامى هم ندارد و استناد به قانون مجازات در اين زمينه به كلى غلط است؛ زيرا ماده ۶۳۸ قانون مجازات مى‌گويد "هرکس علنا در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید". ولى روزه‌خوارى اصلا عمل حرام نيست كه تظاهر به آن مجازات داشته باشد، زيرا روزه‌خوارى در خود قرآن هم مجاز شمرده شده براى كسى كه توانايى‌اش را ندارد يا عذرى دارد. پس كسى كه تظاهر به روزه خوارى مى‌كند تظاهر به عمل مجاز كرده نه عمل حرام. ممكن است بگويند از كجا معلوم متظاهران به روزه‌خوارى عذر داشته باشند؛ اينجا حكومت مجبور مى‌شود پس از بازداشت، هم در توانايى جسمى و پرونده‌هاى پزشكى مردم تجسس كند هم در عقايد آنها كه اين تجسس هم در قانون جمهورى اسلامى ممنوع است هم در اخلاق و عُرف. در واقع تكرار همان كار بيهوده و غيرقانونى و غير شرعى است كه گشت ارشاد مرتكب مى شود در نسبت ميان زن و مردى كه با هم‌اند و تجسس مى‌كند ببيند آنها با هم نسبت شرعى دارند يا نه؛ 
تعبیراتی چون «تظاهر، عمل حرام و جرم» قابل تفسیرند و انطباق آن بر روزه‌خواری کاملا بستگی به کسی دارد که پشت میز صدور حکم نشسته است!
به لحاظ فقهی هم هیچ سند قابل اعتماد و موجّهی برای مجازات تظاهر به روزه‌خواری در ملأ عام وجود ندارد. هیچ جا هم اثبات نشده که پیامبر و ائمه چنین کاری را مجازات کرده باشند. 

و اما مبنای دینی: در آيه‌ى وجوب روزه آمده "لعلكم تتقون" يعنى راهى است براى بالا بردن توان معنوى انسان و ایمانش كه از آن تعبير به "تقوى" شده؛ به محض اينكه پاى معنويت و ایمان به ميان مى‌آيد عنصر "اختيار" اهميت پيدا مى‌كند؛ معنويت و ایمانِ اجبارى نداريم، حكومت اسلامی حداكثر كارى كه مجاز است انجام دهد بسترسازى براى ديندارى و زندگیِ مؤمنانه است و نه اجبار آن. 

در غير اين صورت، حكومت اسلامى امرى مى‌شود پارادوكسيكال، زيرا حكومت يعنى قانون، و قانون يعنى اجبارِ مشروع، و هر شهروندى موظف است حتى به اجبار و اكراه هم كه شده به قانون تن دهد وگرنه مجازات مى‌شود. پس ذات حكومت و قانون، نوعى اجبار در آن نهفته است اما ذات دين، اكراه‌پذير نيست زيرا به گواهى آيه‌ى ٢٥٦ سوره‌ى بقره، نه در ذات دين اكراه و اجبار راه دارد نه در التزام به احكام آن. 

در نتيجه حكومت اسلامى به شيوه‌ى جارى در ايران، يعنى اجبارِ امرى كه اجبارى نيست و اين تناقض، هم در اجبار روزه خود را نشان مى دهد هم در اجبار ساير احكام اسلام. بماند كه شهروندانِ يك حكومت، متكثر و متنوع‌اند و لزوما همه مسلمان نيستند. 

https://t.me/akbarein

پنجشنبه، خرداد ۱۸، ۱۳۹۶

پیروی از کور!


در دوران جهالت، مذهب بهترین راهنمای ملت‌ها بود، همان‌طور که در شب‌های تاریک و ظلمانی یک‌ نفر نابینا، بهترین راهنما است؛ او راه را بهتر از بینایان از چاه تمیز می‌دهد. اما، احمقانه 
خواهد بود که پس از طلوع خورشید، از آن کور پیروی کنیم
Heinrich Heine

پنجشنبه، خرداد ۱۱، ۱۳۹۶

خاطره ای از غلام حسین ساعدی



وقتي آقاي خميني وارد ايران شد، كانون نويسندگان ايران به ديدن ايشان رفت كه راجع‌به مطبوعات و اين مسائل صحبت بكنند. من هم جزو آن هيأت رفتم. به‌نظر من خيلي كار خوبي كرديم كه رفتيم. غول را وقتي كه از چاه در مي‌آيد اگر نبيني و راجع به آن حرف بزني، فايده ندارد. ديدن خميني براي من جالب بود. قضيه از اين قرار بود كه سانسور و اينها دوباره پا گرفته بود و كانون نويسندگان تصميم گرفت كه اندكي برود و به خود حضرت بگويد كه: «دايي، ما هستيم‌ها». آن وقت نشستيم به نوشتن يك متن. يك عده جمع شدند و اينها و فلان. گفتيم نه، برويم و به او بگوييم، الان دستگاه دارد دست او مي‌افتد. يك متني تهيه شد كه به نظر من متن خوبي هم بود. بعدش تلفن زدند كه شما مي‌توانيد بياييد، آقا اصلاً منتظر شماست. مثلاً سيمين دانشور بود، من بودم، سياوش كسرايي بود، جواد مجابي بود، باقر پرهام، شانزده/ هفده نفر بوديم. جعفر كوش‌آبادي بود. قرار شد متن را باقر پرهام بخواند. تنها زني كه با ما بود خانم [سيمين] دانشور بود. ايشان يك روسري داشتند و اين شيخ هي مي‌گفت كه اين روسري را يك كمي بكش بالا مثلا صورتتان را بپوشاند. اولين آدمي كه دويد و دو زانو نشست جلو خميني [سياوش] كسرايي بود. آقا گفت: بسم‌الله. من متشكرم. اين انقلاب فايده‌اش اين بود كه ما طلبه‌ها با شما نويسندگان و اينها نزديك شديم. آخرش هم گفت كه: «و شما مجبوريد فقط راجع به اسلام بنويسيد. اسلام مهم است. آن چيزي كه مهم است اسلام است. از حالا به بعد راجع به اسلام». يعني ما را سنگ روي يخ كرد. خيلي راحت. ما رفته بوديم بگوييم كه سانسور نباشد، اصلاً براي ما تكليف روشن كرد...

دیدار با کروکودیل
 غلامحسین ساعدی