دوشنبه، شهریور ۰۵، ۱۳۹۷

داستان واقعی جوان نابغه ای که خودکشی کرد






نوشته‌ای از دکتر نادر گرامیان 

قرار نیست ما در درس سیاست از ترامپ شیردل و پوتین‌ مارشال بنویسیم. گاهی خودشناسی بهتر از دیگر شناسی است.
 
رضاشاه مرد بزرگی بود شاید دیگر تاریخ ایران مردی به بزرگی و عظمت رضاشاه بخود نبیند. او برای ساختن ایران نوین 20 سال چکمه از پای خود در نیاورد تا در آن زمان ده ایران را يك کشور کرد.
او برای ایران پل ساخت ، جاده احداث کرد ، راه‌آهن ساخت، بیمارستان و دانشگاه ساخت ، دادگستری ساخت وزارت دارائی ساخت ، شهربانی کلِ کشور را ساخت ، ناو بایندر را به آب‌های خلیج‌فارس انداخت ... 
 اما رضا شاه یک اشتباه بزرگ در تاریخ ایران کرد ! ولیعهدش را بجای اینکه در مدارس ايران و اطراف شاه عبدالعظبم برای ادامه تحصیل بفرستد به سوئیس اعزام کرد. یعنی‌ از ده تهران به ژنو
آن‌ هم در سنین نوجوانی که شخصیت فرد هنوز شکل نگرفته است. محمدرضاشاه به سوئیس رفت اما بعدها مشکلاتی برای خود و کشور بوجود آورد که غیر قابل جبران بود.

در سال 1352 استاد دکتر بنی احمد در سر کلاس انسان شناسی ماجرائی را تعریف کرد که بی ربط به این بحث نیست.
او گفت حدود 20 سال پیش  یک نو جوان 13 ساله را از شیراز به تهران اعزام کردند تا اساتید دانشگاه تهران در مورد ادامه تحصیل او نظر بدهند. استاد ریاضی، فیزیک، فیزیک اتمی، هندسه و اجسام. من هم دعوت شدم این پسر براستی نابغه بود .تمام فرمولهای ریاضی و جبر و هندسه را حفظ بود . تمام جذر و رادیکال اعداد را می‌دانست و در مغز خود ضرب و تقسیم می‌کرد . این نو جوان یک ساعت و نیم تست شد و قرار شد اساتید در مورد ادامه رشته او نظر خود را به اداره علوم و آموزش عالی بدهند که همه اساتيد رشته فیزیکِ اتمی را برای او انتخاب کردند. جلسه تمام شده بود و از من پرسیدند نظر شما چیست چرا سکوت کرده‌اید؟
من گفتم این نو جوان نابغه نمی‌تواند ادامه تحصیل دهد خودکشی می‌کند! همه تعجب كردند و علت را پرسیدند؟
گفتم در طول یک ساعت و نیم او هرگز نخندید فقط فرمول حل کرد. او زندگی نکرده است فقط فرمول یاد گرفته است
 .
این نوجوان برای ادامه تحصیل به فرانسه اعزام شد و 3 سال گذشت. گاهی با اساتید دانشگاه او در تماس بودم و همه می‌گفتند او نابغه است.
٣ سال بعد نامه‌ای بدستم رسید و روبان مشکی در کنار نامه بود و نوشته بود:
دکترابراهیم بنی احمد؛ جامعه علمی دنیا عزادار شد. هفته پیش رسول وکیلی دانشجوی مقطع فوق‌ لیسانس دانشگاه سوربن پاریس در رشته فیزیکِ اتمی بوسیله ملافه تختش خود را حلق‌ آویز کرد، به شما تسلیت می‌گویم.!!
پرفسور فلیپ دورستن پاریس سوربن ميگويد: فرزندان خود را در سنین نو جوانی و بلوغ از خود دور نکنید صدمات عاطفی می‌خورند. آن‌ ها ممكن است موفق شوند اما انسان‌ های شادی نمی‌شوند.
انسان‌ ها در زیر 10 سال می‌ترسند و بعد از 14 سال فکر می‌کنند، در بین 10 تا 14 سال نه می‌ترسند و نه فکر می‌کنند 
.
محمدرضاشاه در 17 سالگی برگشت و تمام وظایف خود را نسبت به کشورش انجام داد و پادشاه موفقی بود ولی‌ انسان شادی نبود.
در طول ٣٧سال سلطنت، عوض کردن 21 نخست وزیر از اشتباهات شاهِ فقید بود. او بعداز تولد ولیعهدِ ایران سعی کرد شاد باشد اما برای شادی او دیر شده بود.
او براستی یک سوئیسی بود. سوئیسی ها اهل مبارزه نیستند. آرام و موقرند. شاه همیشه آرام و موقر بود و در زمانیکه باید در مقابل دشمنان خود بایستد آرام و با وقار از كشور رفت . او مبارزه و کشتن را درسوئیس نیاموخته بود. سوئیسی ها جنگ نمی‌کنند حتی با همديگر دعوا هم  نمی‌کنند. سوئیسی ها دروغ نمی‌گویند. اهل فریب نیستند.💥
و ایران تنها کشوری در خاورمیانه بود که یک پادشاه سوئیسی داشت.
 او برای پادشاهی ایران ٢٠٠سال زود بدنیا آمده بود.

هیچ نظری موجود نیست: